Een goed mobiliteitssysteem is de ‘bloedsomloop’ van onze samenleving. Om de negatieve effecten op de leefomgeving te beperken, moeten we blijven nadenken over hoe we onze infrastructuur vormgeven.

De minor

In deze minor zet jij je schouders onder een real-case project: het oplossen van het knelpunt bij knooppunt St. Annabosch op de A58 nabij Breda. In deze minor werk je samen met experts van Heijmans én specialisten van Avans om jouw ideeën voor dé oplossing aan te bieden bij de opdrachtgever. Barry onze collega legt je uit wat je kunt verwachten van de opdracht.

Dit leer je 

💛Veilige en toekomstbestendige, duurzame infrastructuur te ontwerpen als onderdeel van de beschikbare openbare ruimte
💛De achtergronden van mobiliteit begrijpen
💛Een netwerk vormen om samen te komen tot het beste resultaat
💛Je opstellen in een professionele omgeving: hoe verkrijg je het beste de relevante informatie bij een officiële instantie zoals een opdrachtgever?
💛Overtuigend rapporteren: door het samenstellen van een EMVI-plan waarmee je aantoont dat je de beste oplossing voor de opdrachtgever kunt realiseren.

Kruip in de huid van

Door in de huid de kruipen van een projectteamlid van de toekomstige opdrachtnemer / aannemer van dit project, ervaar je dat er veel bij komt kijken om te komen tot de beste oplossing! Samen met je projectteam maak je een weloverwogen aanbieding voor de reconstructie van knooppunt St. Annabosch. Met hulp van een aantal experts bij Heijmans en de wekelijkse begeleiding van Avans Hogeschool, ontwikkel jij met je groep een haalbaar ontwerp waarin rekening is gehouden met prijs, planning en werkmethode. Net zoals dat ook in de praktijk wordt verwacht.

Ingangseisen

  • Je hebt interesse in infrastructuur, civiele techniek, duurzaamheid en/of mobiliteit.
  • Je hebt je propedeuse behaald.

Rooster

Deelname aan deze minor is mogelijk voor voltijdstudenten (binnen en buiten de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving) en voor duale studenten van de Avans Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving. De minor start eind augustus/begin september en duurt een half jaar.

Toetsing

Jij en je projectteam worden beoordeeld door een jury (vertegenwoordigers van Heijmans, Avans Hogeschool en betrokken overheidspartijen). Deze beoordeling vindt plaats aan de hand van EMVI-criteria (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Het team met de hoogste score wint een prijs. De minor is 30 ECTS.

JOB ALERT

Gaat jouw hart sneller kloppen van Heijmans? Meld je aan voor onze jobalert en ontvang passende vacatures in je mailbox!